ЄВРОПЕЙСЬКІ ЕКСПЕРТИ ДОПОМОЖУТЬ УКРАЇНІ АДАПТУВАТИ ЕКОЛОГІЧНЕ ЗАКОНОДАВСТВО ДО НОРМ ЄС

Імплементація Угоди про асоціацію з ЄС в частині питань охорони навколишнього середовища проходитиме у тісній співпраці з експертами з клімату та навколишнього середовища Європейської Комісії. Про це йшлося під час зустрічі Міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка з делегацією посадовців ЄС на чолі з заступником Голови представництва ЄС в Україні Томасом Фреллєсеном.

Ігор Шевченко зазначив, що міністерство зацікавлене у якнайшвидшому початку реалізації проекту “Підтримка України у наближенні до екологічного законодавства ЄС”,  метою якого є сприяння процесу наближення законодавства України до екологічного законодавства ЄС на основі Угоди про асоціацію Україна-ЄС та інших рамкових документів. Проект буде фокусуватись на трьох секторах. Перший – це горизонтальні директиви, а саме: система управління довкіллям, інтеграція екологічної політики та інших галузевих політик. Другий — якість води та управління водними ресурсами. Третій — охорона довкілля (Директива про захист диких птахів,  Директива про збереження природного середовища існування дикої флори та фауни).

«Міністерство екології та природних ресурсів є одним із ключових відомств, що відповідає за адаптацію законодавства України до законодавства ЄС. Політика охорони навколишнього природного середовища є інтегрованою у всі сфери економіки і виконання європейських екологічних стандартів потребує змін до багатьох законів, тому в цьому процесі нам дуже важлива підтримка європейських експертів», — наголосив міністр.