18 ГОДИН ПОСПІЛЬ В ЕФІРІ РАДІО «КУЛЬТУРА» ЗВУЧАТИМЕ «МОБІЛІЗАЦІЙНА» ПОЕЗІЯ ШЕВЧЕНКА

Тарас-Шевченко

9 березня в ефірі каналу радіо «Культура» Українського радіо з 6 ранку до 24 години пройде Національний  радіомарафон  «Борітеся – поборите!

Шевченко мобілізує», приурочений до річниці з дня народження видатного Кобзаря.  Ініціатором проведення виступило Міністерство культури України спільно з Держкомтелерадіо.

У день народження Кобзаря в київському Будинку Звукозапису пройде багатогодинний марафон, в якому поезію Шевченка декламуватимуть командири та бійці підрозділів Збройних Сил України, Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби України, працівники МВС, які забезпечують виконання завдань з відновлення територіальної цілісності України в зоні проведення антитерористичної операції, а також керівники Української держави, урядовці, політики, діячі науки, культури, волонтери, представники громадськості.

Цьогорічний ювілей Шевченка традиційно та символічно збігся з низкою доленосних і трагічних подій в історії українського народу, тож даний захід спрямований передати силу, патріотизм та незламність бойового духу нації.