У столичних офісах встановлюють бокси для макулатури.

Еко-проект «Україна без сміття» розпочав акцію по збору макулатури у столичних офісах.

Волонтери проекту самостійно привезуть бокс до офісу і самі ж заберуть, коли він наповниться.

Акція покликана берегти природу, виховувати еко-культуру у співробітників і допомагати нужденним.

«Для довідки: 1доросла людина за рік продукує 500 л відходів у рідкому вигляді і 50 кг у твердому.

Будь-яке споживання призводить до продукування відходів, які часто неможливо переробити з різних причин: викинутий продукт технічно випереджає доступні способи переробки, викинутий стихійно, недостатньо відсортований«, — пояснила одна з засновниць проекту Вікторія Норенко.

image003-758774

За її словами, сьогодні багато свідомих людей практикують роздільний збір сміття щоденно, але часто їх робота нівелюється компаніями, що вивозять сміття.

«Відсортоване і невідсортоване сміття попадає в один контейнер і вивозиться одною машиною, чим повністю нівелюються зусилля свідомих людей», — пояснила Норенко.

Активістка вирішила організувати збір макулатури, яка точно не загубиться серед інших відходів, а отримає друге життя під час переробки.

Для того, щоб в офісі з’явився бокс для макулатури, треба лише відправити заявку на info@nowaste.com.ua. У заявці просять вказати адресу, назву компанії, кількість співробітників і кількість коробок, які хоче отримати офіс.

Кошти, отримані від здачі паперу, частково йдуть на розвиток проекту, а частково (33%) – на благодійність.

«Ми не виділяємо конкретний фонд для допомоги, компанії самі вибирають, куди б  хотіли перерахувати суми за макулатуру», — відзначили в «Україні без сміття».

Забиратимуть макулатуру 1-2 рази на місяць.

«Дуже просимо накопичувати її в офісі до оптимальної ваги у 100 кг. Чому саме так? Так ми оптимізуємо витрати і не витрачаємо інший важливий ресурс – пальне», — пояснили у еко-проекті.

image006-766533